☰ Menu

+90 232 425 4943

Amerika Konsolosluk Resmi Web Sitesi: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/

Amerika Vize Başvurusu Slider 5 Amerika Vize Başvurusu Slider 7 Amerika Vize Başvurusu Slider 1 Amerika Vize Başvurusu Slider 2 Amerika Vize Başvurusu Slider 3 Amerika Vize Başvurusu Slider 4 Amerika Vize Başvurusu Slider 6 Amerika Vize Başvurusu Slider 8

Amerika Birleşik Devletleri Ticari Vizesi

 

Amerika Ticari Vize (B1) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika Birleşik Devletleri’ni ticari bir faaliyette bulunmak için ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'nın “göçmen olmayan vize” kategorisinde ticari vize başvurusu yapmaları gerekir. Amerika Ticari Vize Türkiye’de bağlı bulunduğu firma aracılığıyla , belirli bir süre Amerika’yı iş faaliyeti, konferans, proje, kongre, seminerde bulunmak için Amerika’ya seyahat etmek isteyenler iş sahiplerinin veya bir şirkete bağlı olarak çalışanların başvurması gereken vize tipidir.

Amerika Ticari Vize Amerika Ticari Vize (B1) Başvuru sahibinin mesleki durumuna göre hazırlayacağı evraklar vardır. Amerika Vizesi başvuru sahibi Amerika’daki iş faaliyetinin gerekliliğini, varsa Amerika’dan gelen davetiye yazısını, Amerika’da bulunacağı tarihleri içeren dilekçeyi de başvuru dosyasına eklemelidir.

Amerika Ticari Vize Başvurusunda bulunan kişi dahil olmayı planladığı ticari faaliyet hakkındaki bilgileri ve davetiye yazısını Amerika Vizesi başvuru dosyasına eklemelidir. Amerika Ticari Vizesi başvurusunda bulunan kişi davet mektubuna ek olarak şirket yetkilisinin Amerika Konsolosluğu'na hitaben şirketin antetli kağıdına hazırladığı dilekçeyi de eklemelidir.

Şirket sahibi hazırlayacağı dilekçede Amerika’ya seyahat edecek personelin izinli olduğu tarihler, masraflarının kimin tarafından karşılanacağını, Türkiye’de işine devam edeceğini belirtmeli, dilekçeyi Amerika Konsolosluğu'na hitaben şahsen hazırlamalıdır.

Amerika Ticari Vize Başvuru Formu (DS-160) Nasıl Doldurulmalıdır?

Amerika Ticari Vize başvurusunda bulunan kişiler pasaport ayrımı fark etmeksizin DS-160 Amerika Vize Başvuru Formunu doldurmalıdır. Amerika Ticari Vize başvuru formu, Amerika Konsolosluğunun resmi web sayfasından online olarak doldurulmaktadır.

Amerika Vizesi başvuru sahibi randevu tarihinden en geç üç gün öncesine kadar DS-160 formunu tamamlamalı ve onaylamalıdır. Başvuru sahibinin Amerika Vizesi randevu gününde DS-160 formunun barkodlu onay sayfasının çıktısını da yanında bulundurması gerekmektedir.

Amerika DS-160 Formu onaylandıktan sonra üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır. Amerika Vizesi başvuru sahibinin “imzala” ve “gönder” seçeneğine tıkladıktan sonra form üzerinde değişiklik yapılamamaktadır, “gönder” seçeneğine tıklamadan önce forma girilen tüm bilgilerin doğruluğundan emin olunmalıdır.

Amerika DS-160 başvuru formu doldurulurken her işlem için 20 dakikadan fazla bir süre beklenilmesi halinde oturum kendisini otomatik olarak kapatmakta ve girilen bilgiler silinmektedir. Amerika Ticari (B1) Vizesi başvuru sahibinin olabildiğinde hızlı şekilde ve doğru beyanlarla formu doldurması gerekmektedir.

Uyarı (!) Amerika ticari seyahati grup olarak gerçekleştirilecekse grup olarak randevu tarihi talep edilmelidir. Amerika Konsolosluğu'nun resmi web sitesi üzerinden randevu alınırken “grup işlemleri” bölümü seçilmelidir.

Amerika Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Amerika DS-160 Vize Başvuru Formu (Amerika Konsolosluğunun resmi internet sitesi üzerinden İngilizce olarak tamamlanarak kaydedilmelidir. Amerika DS 160 formu, vize randevu tarihinden en az 3 çalışma günü öncesinde onaylanmalıdır. Randevu tarihinde, Amerika DS-160 formunun onay sayfasının çıktısı başvuru sahibinin yanında bulunmalıdır.)

  • Seyahat Belgesi (Pasaport Aslı Amerika vizesinin işleneceği 10 yıldan eski olmayan pasaport. Pasaportun seyahatin sonlanma tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Varsa eski pasaportlar Amerika Konsolosluk görevlisine sunulmalıdır.)

  • Biyometrik Fotoğraf (Fotoğraflar güncel ve daha önce alınmış bir vize için kullanılmamış olmalıdır. Baş fotoğrafın % 50-70’lik kısmını kaplamalıdır. Yüzün tamamı kameraya dönük ve gözlerin açık olması gerekmektedir.)

  • Amerika Ticari Vize Talep Dilekçesi (Amerika’ya ticari faaliyette bulunmak için seyahatte bulunacak kişi şirket sahibiyse şirketin antetli kağıdına Amerika Konsolosluğuna hitaben, şahsen dilekçe yazılmalıdır. Amerika’ya ticari faaliyette bulunmak için seyahatte bulunacak kişi şirket çalışanıysa hem kendisi hem de bağlı bulunduğu şirket yetkilisi Amerika Konsolosluğuna hitaben, Amerika’ya seyahat amacını ve izinli olduğu tarihleri detaylı olarak anlatan dilekçe hazırlamalıdır. Şirket sahibi hazırlayacağı dilekçede Amerika’ya iş gereği seyahat edecek çalışanın masraflarının nasıl karşılanacağını ve Türkiye’deki işine devam edeceğini de belirtmelidir.)

  • Ticari Davetiye (Amerika’daki şirketinin antetli kağıdına, şirketin adres, ve iletişim bilgilerini içeren, kaşe ve imzalı davetiye başvuru dosyasında bulunmalıdır. (İş faaliyeti davetiyesi mail veya faks dökümü olarak da başvuru dosyasına eklenebilir.)

  • Güncel İş Yeri Belgeleri (faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri) Ticaret sicil gazetesi fotokopisi: Amerika turist vizesi işleminde bulunacak başvuru sahibinin bağlı olduğu şirkette isim ve görev değişikliğini içermelidir. İmza Sirküleri: Amerika turist vizesi talebinde bulunan kişinin bağlı olduğu şirkette imza yetkisi olan kişilerin ibraz edildiği belgedir. Vergi Levhası Fotokopisi: Amerika vizesi başvuru sahibinin şirketin son yılına ait vergi bilgilerini içerir evrak. Faaliyet Belgesi: Amerika Konsolosluğuna ibraz edilecek faaliyet belgesi güncel olmalıdır.)

  • Aile Toplum Kağıdı (aile ve adres bilgilerini içeren)

  • Banka Hesap Özeti (son 3 aylık en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

  • Konaklama ve Uçuş Belgesi (Amerika'da konaklanacak yerin bilgileri ve seyahat aracı hakkında ilgili rezervasyonların sunulması gerekir)

Amerika Ticari Vize Başvurusu Harç Bedeli

Amerika'ya ticari bir faaliyette bulunma niyeti ile ile gitmek isteyen kişiler vize harç bedeli ödemek ile yükümlüdürler. Vize harcı ödenmemiş başvurular kabul edilmeyeceği gibi ilgili sistem üzerinden kişinin vize mülakatı için randevu günü talep etmesine de izin verilmeyecektir. Bu nedenle her başvuru sahibinin Amerika Ticari Vizesi Başvurusu için vize harcı ödemesi gerekmektedir. Ödenen vize ücretinin geri iadesi veya başka bir kişiye devredilmesi mümkün değildir. Vize başvuru ücretinin ödenmiş olması kişiye mutlak suretle vize verileceği anlamı taşımamaktadır. Bu nedenle vize başvurusu ret olan kişilerin vize harcını geri iade alması gibi bir durum söz konusu değildir. Amerika Ticari Vize Başvurusu için ödenmiş harç bedelinin 1 yıl geçerlilik süresi vardır. Kişi 1 yıl boyunca ödemiş olduğu harç bedelini saklı tutarak başvuru yapmaya karar verildiği anda randevu gününü tayin edebilir.

Amerika Ticari Vize Başvurusu harç ücreti, Amerika Ankara Büyükelçiliği ve Konsoloslukları tarafından atanmış resmi web sitesi üzerinden elektronik ortamda ödenmektedir. Her başvuru sahibinin gidiş amacına uygun olarak pasaport kimlik bilgileri ile kendi adına bir hesap açması ve bu hesap üzerinden ilgili adımları takip ederek vize ücretini ödemesi gerekmektedir. Online ortamda yapılan işlemler için kişinin tüm bilgilerini doğru girdiğinden emin olması gerekmektedir. Yapılan hatalar ya da eksik girilen bilgilerden elçilik/konsolosluk sorumlu olmayacaktır.

Amerika Ticari Vize Başvuru Ücretini Ödemenin iki yolu vardır;

  • Nakit Ödeme

  • Kredi Kartı ile Ödeme

Uyarı (!) Her iki yöntemde de kişi ilgili vize başvuru ücretini ödedikten sonra randevu gün ve saatini seçebilir.

Göçmen olmayan vize kategorisindeki Amerika Ticari Vizesi(B1) için Harç Bedeli: 160 Dolar

Bahsi geçen tutar konsolosluğa ödenmesi gereken vize harç bedelidir. Kişinin Amerika Ticari Vize Başvurusu için talep etmiş olduğu ek hizmetlere bağlı olarak vize ücretinde artışlar olacaktır.

Amerika Ticari Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi

Amerika Birleşik Devleri'ne geçici ticari ziyaret amacı ile seyahat etmek isteyen kişiler Göçmen Olmayan Vize Kategorisi'nde başvuruda bulunmalıdır. Amerika B1 Ticari Vize Başvurusu için bölge ayrımı olmaksızın her birey işlemlerini Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu aracılığı ile gerçekleştirebilmektedir. Ankara ve İstanbul olarak tercih edilen başvuru şehri randevudan ancak 24 saat öncesine kadar değiştirilebilmektedir. Aksi halde Ankara Büyükelçiliği üzerinden randevu kaydı oluşturmuş başvuru sahibi İstanbul Başkonsolosluğu'nda mülakata katılamaz.

Amerika Ticari Vizesinin Sonuçlanma Süresi yasal olarak 5 iş günüdür. Ancak ilgili makamın yoğunluğuna ve resmi tatillere bağlı olarak bu süreç bazen daha uzun olabilir. Amerika Ticari Vize Başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, randevu tarihinin geç verilmesini göz önünde bulundurarak işlemlerini en erken sürede başlatması tavsiye edilmektedir. Seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkı kişilere tanınmıştır. Bu nedenle yaşanacak gecikmelerden Amerika Ankara Büyükelçiliği veya Amerika İstanbul Başkonsolosluğu sorumlu değildir.

Amerika Ticari Vize Başvurusu için Görev Bölgesi

Amerika Ticari Vize Başvurusu için bölge ayrımı olmaksızın, vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu aracılığı ile işlemlerini yürütmektedirler. Türkiye'nin her ilinden Ticari Amerika Vizesi almak isteyen kişiler isteğe bağlı olarak Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ancak sistem üzerinden ilgili randevu kaydı hangi makamdan oluşturulmuş ise kişi randevu günü seçmiş olduğu bölgede mülakata katılmak zorundadır. Amerika Ticari Vizesi için kişi ilgili web sitesi üzerinden randevu işlemlerini gerçekleştirerek randevu günü seçmiş olduğu elçilik/konsolosluk makamında hazır bulunmalıdır. Elçilik/Konsolosluktaki sözlü mülakatın tamamlanması, dosyanın incelenmesi ve online ortamda doldurulan DS-160 Başvuru Formu'nun kontrol edilmesinin ardından mülakat esnasında başvuru sonucu anlık olarak başvuru sahibine bildirilmektedir.

Amerika Ticari Vize Reddi

Amerika'ya ticari bir amaç için vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuru sonuçları her zaman olumlu cevap almaz. Bazı durumlarda başvuru sonucu olumsuz olarak yanıtlanabilmektedir. Yanlış başvuru, eksik belge sunumu ya da mülakt esnasında verilen cevapların yazılı olarak sunulan belgeler ile tutarlı olmaması kişinin vize sonucunu olumsuz yönde etkilemektedir.

Amerika Ticari Vize Reddi durumlarında, başvuru yapılan konsolosluk birimi başvuru sahibine vize reddi durumunu yazılı ve sözlü olarak bildirmektedir. Vizeler reddedildiğinde vize ücreti iade edilmemektedir. Vize ücretleri vize başvurusunun işleme alınabilmesi için talep edilmektedir. Türkiye Amerika Başkonsolosluğu/Büyükelçiliği’nin Amerika Vize Başvuruları için ödenen konsolosluk harcı tek bir kişi geçerlidir, devredilemez ya da vize kararının ret olması halinde geri iade edilmemektedir. Vize reddi durumlarında başvuru sahipleri yeni bir dosya sunmak koşuluyla her zaman tekrar başvuru yapabilmektedir. Başvuru işlemlerini tekrarlamak isteyen vatandaşların yeni ve güncel evraklarla bir başvuru dosyası hazırlaması ve gerekli vize ücretini tekrar ödemesi gereklidir. Vize ücretinin yatırılmadığı hallerde başvurular işleme alınmayacaktır.

Amerika Ticari Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Amerika Ticari Vize Başvuruları konsolosluk/elçilik aracılığıyla tamamlanmaktadır.

  • Amerika Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteme hakkına sahiptir ve başvuru sahibini görüşme için çağırabilir.

  • Başvuru sahipleri kişisel bilgilerini ve diğer bilgilerini online vize başvuru formu olan DS-160 formunda ilgili alanlara doğru olarak yazmalıdır. Aksi halde yapılan başvurular olumsuz yönde sonuçlanabilir.

Amerika Ticari Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Amerika Ticari Vize Başvurusu için Davetiye Zorunlu mudur?

Amerika'ya ticari amaçla gitmek isteyen her başvuru sahibinin dosyasında mutlak suretle davet yazısı bulunmalıdır. Davet yazısı olmayan kişilerin vize başvurusu kabul edilmemektedir. Davetiye içeriğinde; kişinin neden davet edildiği, bulunulacak ticari faaliyetin detayları, kişinin pasaport kimlik bilgileri ve hangi şirket üzerinden davet edildiğine dair bilgiler yazılı olmalıdır. Karşı taraftan gelen davet yazısı Amerika'daki şirketin antetli kağıdına imzalı kaşeli olarak düzenlenmelidir. Davetiyenin aslının gönderilmesi zorunlu tutulmazken mail ortamında gönderilmiş olması kabul edilmektedir.

2. Amerika Ticari Vize İşlemleri için Ne Kadar Süre Öncesinden Başvuru Yapılmasına İzin Verilir?

Ticari Amerika Vizesi için kişinin seyahatinden 3 ay öncesine kadar vize başvurusunda bulunmasına izin verilmektedir. Bu nedenle herhangi bir gecikme yaşanmaması ve zamanında seyahat edilebilmesi için kişinin vize işlemlerini ivedilikle başlatması gerekmektedir. Geç yapılan başvurular sonucunda, seyahat başlangıç tarihinden sonra çıkan vize sonucu için elçilik/konsolosluk sorumlu tutulamaz.

3. Ticari Amerika Vizesi ile Amerika'da Ne Kadar Kalınabilir?

Amerika Ticari Vize Başvurusu onay alan her bireyin Amerika'ya giriş yapması garanti edilemez. Amerika'ya yapılan seyahat esnasında havaalanı Amerika Göçmen Bürosu Memuru, kişinin giriş izni alıp almayacağına ve ne kadar süre konaklayabileceğine dair kararları vermek yetkisine sahiptir. Yasal olarak Amerika Ticari Vizesi olan kişiler tek seferde 180 gün Amerika'da kalma hakkında sahiptir. Ancak bu hak koşulsuz vizesi olan her bireye tanınmamıştır.

4. Ticari Amerika Vizesi için Hangi Şehirlerden Başvuru Yapılır?

Ticari bir faaliyet için Amerika'ya gitmek isteyen kişiler bölge ayrımı olmaksızın vize işlemlerini İstanbul Amerika Başkonsolosluğu ve Ankara Amerika Büyükelçiliği olmak üzere 2 şehirden gerçekleştirebilmektedirler. Vize kararı, değerlendirme prosedürleri ve değerlendirme süresi her iki makam için de aynı olmak ile beraber vize karar mercii Amerika Birleşik Devletleri Yasaları'na göre Dışişleri Bakanlığı ve yurtdışındaki Dışişleri Bakanlığı Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarındadır. Amerika Konsolosluk Görevlisi, vize mülakatı sırasında kişinin başvuru dosyasının uygunluğunu ve bu bağlamda vize alınıp alınamayacağının kararını verir.

5. Amerika Ticari Vize Başvurusu için Sonuçlanma Süresi Nedir?

Ticari Amerika Vizesi için sonuçlanma süresi elçilik/konsolosluk kararına bağlı olarak değişmekle beraber yasal olarak 5 iş günüdür. Ancak randevu işlemleri kişinin vize başvuru süreci etki eden faktörlerdendir. Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu olmak üzere iki ilde randevuya katılım gerçekleştirilebilmektedir. Randevu günü ve saati elektronik sistem üzerinden temin edilirken, elçilik/konsolosluk yoğunluğuna bağlı olarak geç tarihe randevu verilebilmektedir.

6. Hafta sonu Amerika Vizesi için Başvuruda Bulunulur mu?

Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Başkonoslosluğu çalışma saatleri göçmen olmayan vizeler için hafta içi hergün 08:00 - 17:00 arasındadır. Bu nedenle resmi makam olan elçilik/konsolosluk hafta sonları hizmet vermemektedir.

7. Amerika Ticari Vizesi Acil Başvuru Var mıdır?

Amerika Ticari Vize Başvurusu için acil randevu talebinde bulunmak isteyen kişilerin öncelikle ilgili sistem üzerinden randevu kaydını oluşturması gerekmektedir. Randevu kaydı oluşturulmuş ve randevu tarihi seyahat tarihinden sonra olan kişiler sistem üzerinden neden seyahatinin acil olduğunu ve erken tarihte randevu talebinde bulunmak istediğini açıklamak ile yükümlüdür. Yapılan açıklama sonrasında görevliler tarafından kişinin talebi değerlendirilir ve sonuç bilgisi aktarılır. Her acil vize randevu talebine olumlu cevap verilmemektedir.

8. Amerika Ticari Vize için Banka Hesabında Ne Kadar Bakiye Olmalıdır?

Amerika'ya ticari bir faaliyet için seyahat etmek isteyen kişiler banka hesap dökümü ibraz etmek zorundadır. Sunulan banka hesabı çalışan konumundaki başvuru sahipleri için maaşının yatırıldığı banka hesabı olamlıyken işveren konumundaki kişiler için şahıs veya şirket hesabı olabilmektedir. Kişinin Amerika'daki konakla süresi, yaşam giderleri ve kişisel masrafları hesaplanarak tutarlı bir şekilde bankada yeterli miktarda bakiye gösterilmelidir. Banka hesabında sunulması gereken tutar kişiden kişiye ve kalış süresi göre değişiklik gösterir.

9. Pasaport Süresi Dolmuş Ancak Geçerli Amerika Ticari Vizesi Olan Kişiler Ne Yapmalıdır?

Geçerli Amerika Vizesi basılı olan pasaport için kişilerin vizeleri iptal olmadıkça veya geri alınmadıkça geçerliliği korunmaktadır. Ancak bu koşulda kişi, eski ve yeni pasaportu ile beraber seyahat etmek zorundadır. Her iki pasaport da aynı ülkeye ait ve aynı pasaport tipinde alınmış olmalıdır. Kişinin geçerli Amerika Vizesi ile güncel seyahat amacının örtüşüyor olması ve vizeli pasaportun zarar görmemiş olması esas alınmıştır. Geçerli Amerika Vizesi basılı olan pasaportun süresi bitmiş dahi olsa kişi bu vize ile Amerika'ya seyahat etme hakkına sahiptir. Yapılması gereken işlem güncel olarak süresi yeterli yeni bir pasaporta sahip olmak ve eski vizeli pasaportu kaybetmemektir.

10. Amerika Ticari Vize Başvurusu Reddi Halinde Ücret İadesi Yapılır mı?

Amerika Ticari Vizesi için ödenen harç bedeli, kişinin şahsi vize başvuru ücretidir. Bu nedenle vize başvurusu sonrasında olumsuz cevap alınması halinde kişilere harç ücreti iade edilmemektedir. Dünyanın her yerinden yapılan Amerika Vize Başvuruları için herkes vize işlem masraflarınının karşılandığı harç bedelini ödemek ile mükelleftir.

 

 

 
 

ABD İstanbul Başkonsolosluğunu oluşturan Amerika Birleşik Devletleri hükümet kurumları bir takım halinde çalışarak Amerikan ve Türk hükümetleri ve milletleri arasındaki ilişkileri desteklemektedir.

Bu kurumlar Amerika’nın Türkiye ile ilişkilerini icra eder, faal bir kamu diplomasisi programı yürütür, Amerikan vatandaşlarına konsolosluk hizmeti ve ABD’ye seyahat etmek ya da göçmenlik şartlarını yerine getirmek isteyen Türkiye ve diğer ülke vatandaşlarına vize hizmetleri sağlar ve iki ülke arasında ticaret ve yatırımı teşvik eder.

Çeşitli çok taraflı kuruluşlar aracılığıyla müşterek siyasi, ekonomik ve güvenlik menfaatlerimizi korumak üzere mevkidaşları ile birlikte çalışma yürütür.

ABD Temsilciliklerinin görevleri arasında aynı zamanda Türkiye’de yaşayan/çalışan ya da Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan vatandaşları ve kuruluşlarına da yardım etmek de vardır.

İstinye Mahallesi, Üç Şehitler Sokak No.2
İstinye 34460 - İstanbul / Türkiye
Telefon: (90) 212-335 90 00

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Temsilciliğinin amacı, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve Türkiye’deki vatandaşlarının hedeflerini teşvik etmek ve menfaatlerini korumaktır. Bizler, Amerika Birleşik Devletleri’ni Amerikalı vergi mükelleflerinin gurur duyacağı biçimde temsil etmeye gayret etmekteyiz.

ABD Temsilciliğinin amaçları arasında ayrıca Türkiye’de yaşayan ve çalışan ya da Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan vatandaşları ve Amerikan kuruluşlarına yardımcı olmak da vardır.

 ABD Ticaret Bakanlığınca “Yükselen Büyük Pazar” olarak tanımlanmış 10 ülke/bölgeden biri olan Türkiye’de Amerikan ticari menfaatlerini teşvik etmek üzere çalışmalar yürütmekteyiz.

Türkiye’nin laik, demokratik bir cumhuriyet olarak başarılı olması Amerika Birleşik Devletleri için önem taşımaktadır. Bu bakımdan, ABD’nin Türkiye Temsilciliğinin günlük çalışmaları üç temaya bağlı olarak şekillenmektedir:

Amerika Birleşik Devletleri, Türk demokrasisini ve toprak bütünlüğünü desteklemektedir.

 Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ile müşterek menfaatlerimize dayalı güçlü bir güvenlik ortaklığını desteklemektedir.

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin ekonomik başarısını desteklemektedir.

Bunlara ek olarak ABD, Türkiye’de gelişmiş bir demokrasi ve insan haklarının korunması adına sesini yükseltmektedir. Türkiye ve Yunanistan arasında daha iyi ilişkilerin ve Kıbrıs meselesinde adil ve sağlam bir çözüm sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye ayrıca terörle mücadelede; Orta Doğu’da, Balkanlar’da ve Kafkasya’da barış arayışında; uyuşturucu ticareti ve kara para aklamayla mücadelede; Hazar havzasındaki petrol ve gazı boru hatlarıyla Türkiye üzerinden dünya piyasasına sunmak ve savunma alanında yakın işbirliğimizi korumak üzere birlikte çalışmaktadır.

110 Atatürk Blvd.
Kavaklıdere, 06100 Ankara - Turkey
Phone: (90-312) 455-5555
Fax: (90-312) 467-0019

Konsolosluk, Türkiye misyonunun hedeflerine birkaç şekilde katkıda bulunmaktadır: en önemlisi, bölgemizde bulunan Amerikan vatandaşlarına koruma ve hizmetler -pasaport işlemleri, doğum belgeleri ve diğer resmi dokümanları – sağlamaktadır.

Ek olarak, Konsolosluk, eğitim ve kültür gibi ortak ilgi alanlarımızla ilgili çalışmalar yaparak A.B.D.-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye katkıda bulunmaktadır. Konsolosluk aynı zamanda, Ankara’da temsilcilikleri bulunan A.B.D. Dış Ticaret Müsteşarlığı ve A.B.D. Tarım Müsteşarlığı ile ortak çalışma içerisinde, ticaret ve ekonomik ilişkileri de geliştirmeyi hedeflemektedir.

Bunlara ek olarak, A.B.D. Türkiye’deki demokrasinin gelişmesi ve insan haklarının korunması konularını dile getirmektedir.

Bu hedeflere ulaşmak için, dünyadaki diplomasi pratiğine uygun bir şekilde, Konsolosluk çalışanları bölgedeki politik ve ekonomik gelişmeleri, hükümet ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle düzenli olarak görüşmek suretiyle, takip ederler.

Girne Bulvarı No: 212 Güzelevler Mah.
Yüreğir, Adana - TÜRKİYE
Tel: (90) (322) 455-4100
Faks: (90) (322) 455-4141