☰ Menu

+90 232 425 4943

Amerika Konsolosluk Resmi Web Sitesi: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/

Amerika Vize Başvurusu Slider 5 Amerika Vize Başvurusu Slider 7 Amerika Vize Başvurusu Slider 1 Amerika Vize Başvurusu Slider 2 Amerika Vize Başvurusu Slider 3 Amerika Vize Başvurusu Slider 4 Amerika Vize Başvurusu Slider 6 Amerika Vize Başvurusu Slider 8

Amerika Birleşik Devletlerinde Dil Eğitimi

 

Amerika'ya dil eğitimi almak amacı ile seyahat etmek isteyen başvuru sahibi, ilgili vize prosedürlerini yerine getirmek zorundadır. Farklı bir vize tipi ile Amerika'da bulunmak kişiye eğitim hakkı tanımaz. Bu nedenle seyahat amacına uygun olarak doğru vize tipini seçmek önemlidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde İngilizce eğitimi aldıktan sonra kişi Türkiye’ye dönüp üniversite eğitimine devam edecek ise, ülkede bağlı bulunulan üniversiteden gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir.

Amerika birçok ulusun kültürünü potasında eritebilmiş, farklı ülkelerden gelen insanların bir arada yaşayabildiği, kozmopolit bir devlettir. Ülke, 20 milyondan fazla yabancı nüfusuyla kültürel zenginliğe sahiptir. Amerika Dil Okulu'na giden öğrenci kendi gibi İngilizce konusunda pratik olarak çok fazla deneyimi olmayan öğrencilerle birlikte eğitim aldığı için kendini daha rahat ifade edebilmektedir. Ayrıca Amerika’da Dil Eğitimi almak isteyen yabancı öğrenciler için pek çok konaklama alternatifi bulunmaktadır.

Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika’ya gidecek olan kişi Amerika Konsolosluğu vize görevlileriyle mülakat yapmak zorundadır. Bu mülakat süresi boyunca öğrenci destekleyici evraklarla birlikte Türkiye ile olan bağlarını kanıtlamak ve konsolosluk görevlisine Türkiye’ye geri döneceğini bunun için geçerli sebeplerinin olduğunu samimi bir üslupla aktarmalıdır. Amerika’ya dil eğitimi için seyahat edecek öğrencilerin Türkiye’de düzgün bir işi, eğitim geçmişi, aile bağları olan ve not ortalaması yüksek olan öğrenciler Amerika Dil Eğitimi Vizesi alma konusunda daha avantajlıdırlar, fakat kime vize verileceğini belirleme yetkisi tamamen Amerika Konsolosluğu görevlilerine aittir. Tüm şartları taşıyan ve eksiksiz evrak sunan birinin vize talebi de reddedilebilir.

Geniş bir coğrafi alana sahip Amerika Birleşik Devletlerinde eyaletler arasında yaşam standartları, iklimler, konaklama olanaklarının dışında yasalar bile farklılık göstermektedir. Ancak Amerika’da her eyalette dil okulu bulabilmek mümkündür.

Amerika’da bağımsız dil kurslarının dışında üniversitelerin bünyeleri dahilinde de çeşitli dil eğitim programları vardır. Lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimini Amerika’da tamamlamayı planlayan öğrenciler için dil eğitimini üniversite kampüsünde almak deneyim sahibi olmak kampüs olanaklarını tanımak ve faydalanmak gibi avantajlar sağlayacaktır. Amerika’da dil eğitim süresince öğrencilerin günlük hayat pratiklerini geliştirmesini sağlayan bir etken de aile yanında konaklama imkanıdır. Aile yanı konaklama okul tarafından kontrol edilerek gerçekleştirilir. Ailelerden çoğunlukla yarım pansiyon şeklinde konaklama talep edilebilir.

Amerika (F) Akademik veya Dil Okulu / (M) Mesleki Eğitim-Akademik Olmayan Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

  • Pasaport Aslı (Seyahat bitim tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğini koruyor olmalı) Biyometrik Fotoğraf (Arka fonu beyaz 2 adet resmi fotoğraf)

  • DS-16 Vize Başvuru Formu (Elçilik/konsolosluk tarafından belirlenmiş ilgili web sitesi üzerinden online olarak doldurulan vize başvuru formu)

  • I-20 Formu (Başvuru sahibi ve okul tarafından imzalamış kayıt kabul belgesi)

  • SEVIS I-901 Harç Bedeli Ödeme Makbuzu (F-1 ve M-1 Öğrenci Vizeleri gerekli ek harç bedeli makbuzu)

  • Seyahat ve Eğitim Masraflarının Karşılandığını Kanıtlayan Gelir Evrakları (Mesleki durumuna uygun olarak sunulan gelir belgeleri)

  • Kişinin Yaşadığı Ülkeye Geri Dönmeyeceğini Taahhüt Eden Bağlayıcı Nedenler (Ailevi bağlarını, iş veya eğitim durumunu kanıtlayan ek belgeler)

  • Seyahatin Amacını Açıklayan Vize Talep Dilekçesi (Detaylı olarak İngilizce dilinde yazılmış talep dilekçesi)

  • Konaklama ve Uçuş Bilgileri (Eğitim süresi boyunca nerede kalınacağını ve hangi tarihlerde seyahat edileceğini gösteren belgeler)

Not (!) Elçilik/Konsolosluk gerek görmesi halinde ek evrak isteme hakkına sahiptir.

Amerika Öğrenim Vizesi Kayıt Kabul Belgesi

Amerika Öğrenim Vizeleri Kategorisi içerisinde yer alan F-1/M-1 Akademik veya Dil Öğrencisi - Mesleki veya Akademik Olmayan Öğrenci Vizeleri, Amerika'da Eğitim Kursu'na katılmak ve Dil Eğitimi almak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Amerika Öğrenim Vizeleri Kategorisi içerisinde yer alan F-1/M-1 Akademik veya Dil Öğrencisi - Mesleki veya Akademik Olmayan Öğrenci Vizeleri, Amerika'da Eğitim Kursu'na katılmak ve Dil Eğitimi almak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

Amerika'da eğitim almak isteyen bireylerin okuldan gelen kayıt kabul belgelerinin ardından vize işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemi'ne (SEVIS) kaydedilmesi, I-901 Belgesi'ne sahip olması ve randevu gününden önce ilgili SEVIS Harcının yatırılması gerekmektedir. Bu nedenle kayıt kabul işlemi gerçekleşmemiş SEVIS Belgesi'ne sahip olmayan kişiler Amerika Dil Eğitimi Vizesi'ne başvuruda bulunamaz.

F-1/M-1 Akademik veya Dil Öğrencisi - Mesleki veya Akademik Olmayan Öğrenci Vizeleri Harç Bedeli

  • Amerika Akademik Öğrenci Vizesi (F1) için Harç Bedeli :160 Dolar

  • Amerika Mesleki/Akademik Olmayan Öğrenci Vizesi (M1) için Harç Bedeli : 160 Dolar

Not (!) Amerika F ve M Öğrenci Vizeleri için başvuru sahibi ek olarak SEVIS (Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemi) Harç Ücreti ödemek ile mükelleftir. Sevis Harç Bedeli ödenmemiş Amerika Öğrenci Vizeleri'nin başvurusu kabul edilmeyecektir.

Amerika Öğrenci Vizeleri Sonuçlanma Süresi

Amerika Öğrenci Vizesi için başvuru sahibinin seyahat başlangıç tarihinden 3 ay öncesine kadar vize başvurusu yapılmasına izin verilmiştir. Bu nedenle gerekli evrakların temin edilme ve vize başvuru prosedürlerinin yerine getirilmesinin ardından kişi ivedilikle işlemlerini başlatmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri'ne geçici ziyaretçi vizesi ile gelmek isteyen kişilerin Göçmen Olmayan Vize Kategorisi'nden gidiş amacına uygun olarak vize türünü seçmesi gerekmektedir. Amerika F1/M1 Öğrenci Vizeleri için kişi Amerika Ankara Büyükelçiliği veya Amerika İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden bölge ayrımı olmaksızın işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Randevu kaydının ilgili elçilik/konsolosluk web sitesi üzerinden oluşturulmasının ardından Amerika Öğrenci Vizeleri Sonuçlanma Süresi 5-7 iş günü arasında değişmektedir. Ancak bu noktada randevu tarihinin hangi güne verildi ve ne kadar süre içerisinde kişinin dosyasının işleme alınacağı hayati önem taşımaktadır.

Amerika Öğrenci Vizesi'ne başvuruda bulunmak isteyen her birey eğitim başlangıç tarihinde göz önünde bulundurarak en erken süre içerisinde vize işlemlerini başlatmalıdır. Aksi halde yaşanacak gecikmelerden elçilik/konsolosluk sorumlu olmayacaktır.

Amerika Dil Eğitimi Kurs Program Türleri Nedir?

1. Genel İngilizce: Okuma, yazma, essay formatında makale yazma, dinleme, pratik olarak konuşma becerileri üzerine dizayn edilmiş bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Bu programda genel hedef kişinin İngilizce gramer bilgisini ve günlük hayattaki konuşma becerilerini geliştirebilmektir.

2. Yoğun İngilizce: Bu dil eğitim programı kısıtlı bir zaman içerisinde daha fazla ders saati uygulanarak kişinin becerilerini geliştirmek üzerine kuruludur.

3. İş İngilizcesi: Hem Türkiye’de hem de dünya üzerindeki çoğu bölgedeki uluslararası sektörel alanlar ileri derecede İngilizce bilgisi gerektirmektedir. Amerika’da alacağınız iş İngilizce eğitimiyle en kısa sürede iş İngilizcesi eğitimi alınabilir. İş İngilizcesi eğitimi dahilinde rapor yazma, sunum hazırlama, iş literatüründeki terimsel İngilizce kelimeleri öğrenme ve kullanabilme becerisi kazandırmak amaçlanır.

4. Akademik Kurslar: İngilizce konuşulan ülkede master veya doktora (PhD) eğitimi almak için ön koşul TOEFL, IELTS gibi dil yeterliliği ölçme sınavlarından belirli bir seviyede puan almak gerekir. Amerika’daki dil eğitimi akademik kariyer odaklı geliştirilebilir. TOEFL, IELTS gibi sınav sonuçları Türkiye’de hazırlık atlama ya da birçok alandaki iş mülakatlarında avantaj sağlamaktadır.

5. Foundation/Hazırlık Yılı Programları: Üniversite lisans eğitimini yurt dışında almak ya da yurt dışında yüksek lisans eğitimi almak gibi bir hedefi olan kişinin uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarından yeterli bir puan alması beklenir. Yeterli İngilizce bilgisine sahip olmayan yabancı öğrenci eğitim göreceği bölüme geçmek için İngilizce hazırlık yılını başarıyla tamamlamak zorundadır. Foundation eğitim yılı izlekleri üniversitelerin kendisi tarafından oluşturulur. Not (!) Amerika’ya dil eğitimi almak için seyahat eden öğrenciler için yasal çalışma hakkı bulunmamaktadır. Fakat Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Yapan Öğrenciler üniversite kampüsü içerisinde çalışmak şartıyla haftada 20 saat çalışabilirler.

Amerika Eğitim Vizesi Reddi

Amerika Öğrenci Vizesi Başvuru Sonucu, randevu esnasında konsolosluk görevlisi tarafından kişiye bildirilmektedir. Sunulan evraklar, randevu günü mülakat esnasında verilen cevapların niteliği ve online vize başvuru formunun nasıl doldurulduğu gibi etkenlerin hepsi kişinin vize kararını etkiler. Bu nedenle bir bütünlük içerisinde tüm vize başvuru sürecinin eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

Gerekli evrakların sunulması kişinin mutlak suretle vizesinin onaylanacağı anlamını taşımaz. Tüm evrakların tutarlı olması, başarılı bir şekilde geçirilmiş sözlü mülakat ve doğru bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formunun incelenmesinin ardından konsolosluk görevlisi kararını açıklar. Amerika Öğrenci Vizesi Başvuruları için okuldan gelen kayıt kabul belgesi, SEVIS ve Vize Harcının yatırılmış olması; Amerika Öğrenci Vizesi başvuru sürecinin temel taşlarındandır. Vize başvuru sonucu ret olan kişiler; yeniden başvuru yapma hakkında sahiptirler. Ancak yeni bir başvuru için tüm süreç sıfırdan başlar ve kişi gerekli aşamaları tekrar yerine getirir. Yeniden vize başvurusu için en önemli husus, kişinin koşullarında ne gibi değişiklikler olduğunu ibraz ediyor olmasıdır.

Amerika Dil Eğitimi Prosedürleri

  • Amerika’da Dil Eğitimi için ABD’de yaşamak ve öğrenim görmek için yeterli finansal desteğe sahip olmak gerekir. İngilizce için Amerika’daki dil kurslarına katılmayı düşünenler vize konusunda özellikle hassasiyet göstermek durumundadır. Amerika’ya dil eğitimi için seyahat etmeyi planlayan başvuru sahibi Amerika Dil Eğitimi için ailesinden destek alacaksa başvuru formunda bunu belirtmeli ve sponsor olacak kişinin maddi gelir döküm belgelerini başvuru dosyasına eklemelidir. İngilizce eğitimi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları profesyonel dil okulları ve zengin bölge seçeneklerinden dolayı Amerika’yı tercih etmektedir.

  • Türkiye’de bazı üniversitelerdeki İngilizce hazırlık eğitimi yetersiz olabilmektedir. Öğrenciye teoride kalan, gramer odaklı eğitimin verilmesi sonucunda birçok kişi İngilizceyi pratik olarak kullanmaktan kaçınmaktadır. Amerika’da uygulanan dil eğitimi tamamen pratiğe yöneliktir. Amerika, sunduğu alternatif dil okulu seçenekleri ve öğrencilerin kampüslerde öğrenciler ve diğer öğretim üyeleriyle İngilizce iletişim kurmak zorunda kalmalarından dolayı dil eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Amerika’da Dil Eğitim Süreleri başvurulan kuruma göre birkaç haftadan iki yıla kadar değişebilmektedir. Amerika’da çok sayıda üniversite kendi bünyesinde dil eğitim programı barındırmaktadır. Amerika yurt dışında eğitim almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. Amerika’da İngiltere’ye oranla yaşam maliyeti daha düşüktür. Amerika’da dil eğitimi, Amerika Lisans ve Master Programlarına giden yolda bir basamak görevi görebilir.

  • Amerika’daki dil okulları öğrenciye konaklama için birçok seçenek sunmaktadır. Amerika’da en ekonomik konaklama modeli aile yanı konaklamadır. Ailelerin güvenlik kontrolleri okul tarafından gerçekleştirilir ve memnuniyetsizlik durumunda aileler değiştirilebilir. Amerika’da aile yanı konaklama dil pratiği açısından en çok tercih edilen konaklama biçimlerinden biridir. Amerika’da Dil Eğitimi Alan Öğrencilerin çalışma izni haftada maksimum 20 saattir. Fakat dil eğitimi süresince verilen çalışma izni sadece kampüs içinde çalışmak koşuluyla geçerlidir.

  • Amerika’da Dil Eğitimi veren kurslar ve üniversiteler, dünyanın en iyi eğitim veren yabancı dil merkezi arasında ilk sıradadır. Herkesin bütçesine ve hedeflerine uygun dil okulunun bulunduğu Amerika’da 52 eyalet bulunmaktadır. Bu eyaletlerinden her biri kendi eğitim modelini oluşturma hak ve sorumluluğuna sahiptir. Amerika Dil Okulları sayesinde Amerika’nın teknolojik imkanlarından faydalanarak İngilizce öğrenmek mümkündür. Birçok dil kursundaki sınıflar görsel işitsel teknolojik materyallerle donatılmıştır. Birçok öğrenci New York, Boston, San Francisco, Los Angeles, San Diego, Berkeley, Washington ve Chicago gibi metropolleri tercih etmektedir.

  • Amerika’da dil okuluna giden öğrenci, dil eğitimi sonrası üniversitelerin birçoğunda hiçbir sınava tabi tutulmaksızın lisans ya da yüksek lisans eğitimine geçiş hakkı sunar. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları dil eğitimi için Embassy Ces, LSI, Kaplan, FLS, Intrax, LAL, Sprachcaffe'dir. Bu okulların eğitim verdikleri başlıca şehirler; New York, Boston, Los Angeles, San Diego, San Francisco, Miami, Chicago, Philadelphia, Seattle'ı tercih etmektedir. Belli bir İngilizce seviyesine sahip olan öğrenciler farklı dil program seçeneklerinden faydalanabilirler. İş İngilizcesi, Akademik İngilizce gibi programlara katılabilirler.

  • Amerika Dil Eğitiminin ardından üniversiteye geçmek isteyen öğrenciler için foundation- üniversite hazırlık kursları vardır. Benzer şekilde yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için de pre-master dil programları vardır.

 

 
 

ABD İstanbul Başkonsolosluğunu oluşturan Amerika Birleşik Devletleri hükümet kurumları bir takım halinde çalışarak Amerikan ve Türk hükümetleri ve milletleri arasındaki ilişkileri desteklemektedir.

Bu kurumlar Amerika’nın Türkiye ile ilişkilerini icra eder, faal bir kamu diplomasisi programı yürütür, Amerikan vatandaşlarına konsolosluk hizmeti ve ABD’ye seyahat etmek ya da göçmenlik şartlarını yerine getirmek isteyen Türkiye ve diğer ülke vatandaşlarına vize hizmetleri sağlar ve iki ülke arasında ticaret ve yatırımı teşvik eder.

Çeşitli çok taraflı kuruluşlar aracılığıyla müşterek siyasi, ekonomik ve güvenlik menfaatlerimizi korumak üzere mevkidaşları ile birlikte çalışma yürütür.

ABD Temsilciliklerinin görevleri arasında aynı zamanda Türkiye’de yaşayan/çalışan ya da Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan vatandaşları ve kuruluşlarına da yardım etmek de vardır.

İstinye Mahallesi, Üç Şehitler Sokak No.2
İstinye 34460 - İstanbul / Türkiye
Telefon: (90) 212-335 90 00

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Temsilciliğinin amacı, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve Türkiye’deki vatandaşlarının hedeflerini teşvik etmek ve menfaatlerini korumaktır. Bizler, Amerika Birleşik Devletleri’ni Amerikalı vergi mükelleflerinin gurur duyacağı biçimde temsil etmeye gayret etmekteyiz.

ABD Temsilciliğinin amaçları arasında ayrıca Türkiye’de yaşayan ve çalışan ya da Türkiye’yi ziyaret eden Amerikan vatandaşları ve Amerikan kuruluşlarına yardımcı olmak da vardır.

 ABD Ticaret Bakanlığınca “Yükselen Büyük Pazar” olarak tanımlanmış 10 ülke/bölgeden biri olan Türkiye’de Amerikan ticari menfaatlerini teşvik etmek üzere çalışmalar yürütmekteyiz.

Türkiye’nin laik, demokratik bir cumhuriyet olarak başarılı olması Amerika Birleşik Devletleri için önem taşımaktadır. Bu bakımdan, ABD’nin Türkiye Temsilciliğinin günlük çalışmaları üç temaya bağlı olarak şekillenmektedir:

Amerika Birleşik Devletleri, Türk demokrasisini ve toprak bütünlüğünü desteklemektedir.

 Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ile müşterek menfaatlerimize dayalı güçlü bir güvenlik ortaklığını desteklemektedir.

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin ekonomik başarısını desteklemektedir.

Bunlara ek olarak ABD, Türkiye’de gelişmiş bir demokrasi ve insan haklarının korunması adına sesini yükseltmektedir. Türkiye ve Yunanistan arasında daha iyi ilişkilerin ve Kıbrıs meselesinde adil ve sağlam bir çözüm sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye ayrıca terörle mücadelede; Orta Doğu’da, Balkanlar’da ve Kafkasya’da barış arayışında; uyuşturucu ticareti ve kara para aklamayla mücadelede; Hazar havzasındaki petrol ve gazı boru hatlarıyla Türkiye üzerinden dünya piyasasına sunmak ve savunma alanında yakın işbirliğimizi korumak üzere birlikte çalışmaktadır.

110 Atatürk Blvd.
Kavaklıdere, 06100 Ankara - Turkey
Phone: (90-312) 455-5555
Fax: (90-312) 467-0019

Konsolosluk, Türkiye misyonunun hedeflerine birkaç şekilde katkıda bulunmaktadır: en önemlisi, bölgemizde bulunan Amerikan vatandaşlarına koruma ve hizmetler -pasaport işlemleri, doğum belgeleri ve diğer resmi dokümanları – sağlamaktadır.

Ek olarak, Konsolosluk, eğitim ve kültür gibi ortak ilgi alanlarımızla ilgili çalışmalar yaparak A.B.D.-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye katkıda bulunmaktadır. Konsolosluk aynı zamanda, Ankara’da temsilcilikleri bulunan A.B.D. Dış Ticaret Müsteşarlığı ve A.B.D. Tarım Müsteşarlığı ile ortak çalışma içerisinde, ticaret ve ekonomik ilişkileri de geliştirmeyi hedeflemektedir.

Bunlara ek olarak, A.B.D. Türkiye’deki demokrasinin gelişmesi ve insan haklarının korunması konularını dile getirmektedir.

Bu hedeflere ulaşmak için, dünyadaki diplomasi pratiğine uygun bir şekilde, Konsolosluk çalışanları bölgedeki politik ve ekonomik gelişmeleri, hükümet ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle düzenli olarak görüşmek suretiyle, takip ederler.

Girne Bulvarı No: 212 Güzelevler Mah.
Yüreğir, Adana - TÜRKİYE
Tel: (90) (322) 455-4100
Faks: (90) (322) 455-4141